fredag 13 mars 2009

OM MYTER OCH BETEENDE


Om du står mitt på trottoaren och tittar uppåt, var säker på att de flesta förbipasserande kommer att titta upp. Om du nu går bakom en person som haltar, var då säker på att du kommer att småhalta också. Om du håller för öronen när ett tåg passerar i full fart på den station du befinner dig i, var säker på att många kommer att efterapa dig.

Högern runt om i världen efterapar varandra när de gång på gång och väl synkroniserade tjatar om ”Israels rätt att försvara sig mot Hamas raketbeskjutning från Gaza”. Samma beteende.

Ultrareaktionären och proisraelen Calle Bildt och därmed hela den svenska högerregeringen vägrar konsekvent att kalla saker och ting för sitt riktiga namn, nämligen att ett fruktansvärt brott mot de mänskliga rättigheterna har skett i samband med Israels hänsynslösa bombardemang av Gazaremsan och dess civila befolkning.

Myten går om att Hamas soldater skulle ha använt både sjukhus och skolor som sköldar för att avfyra sina raketer mot Israel. Jag vill se bevisen för det! Men eftersom västvärldens ”officiella press” bojkottar bilder tagna föreställande Hamaskämparna förblir det här som ännu en smutskastning mot det palestinska folket och deras strävan att nå sin frihet.

Alla pratar om ”kriget i Gaza”. Fast vilket krig talar vi om här? Denna slakt har knappast varit fråga om ett konventionellt krig. Och inte eller har det varit fråga om ett okonventionellt krig, som gerillakrig kallas i alla Pentagonfinansierade ”militärskolor” runt om i världen.
Detta har från början till slut varit en massaker utan liknelse mot en försvarslös, instängd civil befolkning, framför allt mot kvinnor och barn. Och på samma sätt som USA använde sig av napalm för att ”demokratisera” Vietnam, på samma sätt har Israel använt sig av vit fosfor för att tysta det palestinska folkets frihetsrop i mellanösterns öken.

USA, EU och FN har bestämt sig. De kommer inte att ingå dialog med Hamas. Däremot med Egypten, Jordanien och PLO (?). Alltså med al-Fatah i Västbanken. Detta fast alla dessa ”instanser” missar – medvetet eller ej - att Hamas ju är en del av PLO.

Jag är inte Hamas anhängare. Knappast. Tvärtom! Jag är en övertygad ateist. Men när man deskrediterar en politisk rörelse pga deras ideologiska eller teologiska principer så som världsamfundet gjorde mot Hamas så tycker jag att ”världsamfundet” borde ta och gå på en kurs i de mest grundläggande demokratiska principer. Varför inte då använda sig av samma argumenter när det gäller rasistiska grupperingar här i landet?

Sverigedemokraterna är på väg in till riksdagen. Låt oss då säga att de lyckas med det. Skulle de bli politisk deskrediterade pga sitt ideologiska hat mot vissa etniska grupper? Eller pga deras vansinniga och irrationella hat mot de homosexuella? Eller pga just deras judefobi? Knappast troligt!
Det står helt klart att det som gäller för vissa gäller inte för alla. Men kanske är det så att SD trots allt är ”kristna västerländska” medan Hamas är en gruppering av ”islamistiska fanatiker” som inte har med våra värderingar att göra.

Förintelsen mot det judiska folket i Europa är ett historiskt faktum som ägde rum iscensatt av Hitler och hans mordmaskineri som skulle sluta med att nästan sex miljoner judar mördades i olika utrutningsläger runt om i Europa under andra världskriget. Och de flesta vet det. Men Förintelsen mot det palestinska folket som sker framför våra ögon idag verkar många välja att förneka. På samma sätt som ”revisionisterna” förnekar holokausten.

Richard Williamson, en av den katolska och ultrakonservativa falangen SSPX (Society of Saint Pius X) högsta ledare som blev bannslyst av den katolska kyrkan i slutet av 80-talet pga sina ultrakonservativa åsikter, förintelseförnekare med stark koppling till högerextremism och nynazism uttalade sig häromdagen. Han sa bl a att Förintelsen aldrig ha ägt rum och hävdade att det inte funnits några gaskammare under andra världskriget och att endast runt 300 000 judar dog under kriget.

Och Vatikanens nuvarande tyske påve är i högst inblandad i den här frågan. Nu genom att sträcka ut en hjälpande hand till SSPX:s präster och biskopar och återanställa deras ”andliga resurser” i katolicismens mörka katakombers namn.

Men det förvånar mig inte alls att så är fallet. Ty mycket har man sett här i livet, men aldrig en påve som badar bastu.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar