tisdag 24 mars 2009

PRESSMEDDELANDE

STOPPA NAZISMEN – aktivt ickevåld får hundra tusen kronor i stipendium!

STOPPA NAZISMEN – aktivt ickevåld har tilldelats ett stipendium på 100 000:- från stiftelsen Artister mot nazister. Priset delades ut måndagen den 23 mars vid Artister mot nazisters årliga ceremoni på Nalen i Stockholm.

Motiveringen löd: ”STOPPA NAZISMEN – aktivt ickevåld bildades i syfte att utgöra ett initiativ inom den svenska antirasismen, och skapa utrymme för en folkopinion mot nazism och rasism. SNAIV har på sina manifestationer visat att tyst men samtidigt aktiv närvaro kan säga mer än ord. Genom att ta ställning för demokrati och närvara vid nazistiska demonstrationer, utan att provocera eller använda våld, har de visat ett stort mod och är en förebild för alla med demokratiska värderingar.”

- Det här innebär ett otroligt erkännande för oss, vi är jätteglada! säger Pia Ortiz-Venegas, en av initiativtagarna till STOPPA NAZISMEN – aktivt ickevåld. Det är bara ett år sedan vi bildades så många känner ju inte till att vi finns.
- Pengarna ger oss dessutom förutsättningar för att växa och bli rikstäckande, hittills har vi bara funnits i Stockholm.

STOPPA NAZISMEN – aktivt ickevåld (SNAIV) uppmärksammades i media i samband med protestaktionen mot nazistmarschen i Salem i december 2008.

Kontakt:

Pia Ortiz-Venegas
Mobil: 073-817 10 55
http://www.stoppanazismen.nu/

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar